Het meest effectieve stappenplan om niet langer 'bang' te zijn voor je biologische angstsysteem.

 Zodra je doorhebt dat je bang bent geworden voor je biologische angstsysteem, wil je maar een ding: zo snel mogelijk leren hoe je angstsysteem biologisch werkt en hoe je jouw angstsysteem optimaal positief gaat leren inzetten voor de rest van jouw leven.

Maar hoe doe je dat?
* Je maatschappelijke voorprogrammatie zegt dat angst negatief is
De biologische functie van je angstsysteem is echter om je direct in milliseconden alert te maken voor enige vorm van verandering. Dit kan een situatie zijn, op een locatie zijn, of zelfs verandering in de gezichtsmimiek, geur of gedrag van een persoon, of een dier.

* Pas op!!! Staat gelijk aan in paniek geraken
Pas op betekent dus biologisch geheel iets anders dan dat je het maatschappelijk hebt aangeleerd. Biologisch betekent het: let op! er is een verandering gaande, je gaat nu ‘leren’ hoe je het best met die ‘nieuwe’ situatie om moet gaan.

* Geen controle
Je hebt maatschappelijk aangeleerd dat controle belangrijk is. Maar vanuit biologisch standpunt wordt er geen controle geëist. Je biologie voelt zich veel fijner bij de woorden acceptatie en flexibiliteit. Controle is statisch en acceptatie en flexibiliteit zijn beiden dynamisch. Het hele leven is dynamisch en elke milliseconde is anders dan de vorige of volgende milliseconde.

* Je ‘VOELT’ al heel lang dat het anders moet
Je bent echter niet SCHULDIG aan het niet ‘weten’ hoe je op de juiste manier om moet gaan met je eigen angstsysteem. Je hebt het vanaf je geboorte alleen maar verkeerd aangeleerd van je (vele) opvoeders. En deze verkeerde manier wordt bewust in stand gehouden door de maatschappij. Angst verkoopt namelijk. Het is uitermate commercieel. Het verkoopt films, boeken, kranten en nieuws. En het verkoopt advies via psychologen, psychiaters en coaches. Daarnaast is het erg goed om de symptoombestrijding via de medicaties van de farmaceutische sector in stand te houden, die daar jaarlijks mega omzetten mee behalen.

 

 

Je wilt 'het' oplossen, maar 'iets' staat in de weg

  1. Je weet zelf niet zo goed wat je precies moet doen om het angstgevoel te veranderen
  2. Je komt al een tijd bij een psycholoog of een coach en er verandert structureel niet echt veel
  3. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat en je durft er niet heel makkelijk over te praten

Dit maakt het creëren van je juiste zelfbeeld een verwarrende, vooral vermoeiende en soms enge zoektocht. Het gevolg: je komt in een eindeloze cirkel terecht en er verandert helemaal niets.

Maar er is hoop. SHIN bestaat! Wij helpen mensen met een overmatige verkeerde angstfocus.

 

SHIN

  • Wij helpen je om jouw angstsysteem te begrijpen vanuit de juiste biologische functie(s)
  • We laten je het pad zien naar een normaal, rustig, stabiel leven
  • We geven je technieken, ervaringen, experimenten, tools en handvatten mee om meer controle en houvast te krijgen over je gevoelssysteem
  • Wij leren je dat de uitkomst van de werking van jouw angstsysteem geen negatieve stress hoeft te zijn

Wij bieden je alles dat je nodig hebt, van begin tot eind, om de Master te worden van de juiste inzet en werking van jouw biologische angstsysteem. Als je angst op de juiste manier voor je laat werken, wordt het altijd je vriend en je beschermer. Jouw stille schaduw, die altijd met je meekijkt hoe je jouw leven op de beste en meest veilige manier kunt leven.

Wil jij ook jouw angst als negatieve status achter je laten, meld je dan aan voor onze twee wekelijkse ‘Rond-De-Tafel’ sessies met diverse thema’s. Je leert anderen kennen die met dezelfde uitdaging worstelen. Je leert van elkaars falen, successen en ervaringen.