Het meest effectieve stappenplan om niet langer ‘bang’ te zijn voor je biologische angstsysteem.

Zodra je beseft dat je angstig bent geworden vanwege je biologische angstsysteem, wil je maar één ding: zo snel mogelijk leren hoe jouw angstsysteem biologisch werkt en hoe je het optimaal positief kunt inzetten voor de rest van je leven.

Maar hoe doe je dat?

 • Angst is slecht!
  Je maatschappelijke programmering vertelt al je hele leven dat angst negatief is. Echter, de biologische functie van je angstsysteem is om je direct in milliseconden alert te maken op enige vorm van verandering. Dit kan een situatie zijn, een locatie, of zelfs een verandering in de gezichtsuitdrukking, geur of gedrag van een persoon of een dier.
 • Pas op!!!
  Dit staat gelijk aan in paniek raken. Maar biologisch gezien betekent “pas op” iets heel anders dan wat je maatschappelijk hebt geleerd. Biologisch gezien betekent het: let op! Er is een verandering gaande en je gaat nu ‘leren’ hoe je het best met die ‘nieuwe’ situatie om moet gaan.
 • Geen controle
  Je hebt geleerd dat controle belangrijk is, maar vanuit biologisch oogpunt wordt er geen controle verwacht. Je biologie voelt zich veel prettiger bij de woorden acceptatie en flexibiliteit. Controle is statisch, terwijl acceptatie en flexibiliteit dynamisch zijn. Het leven is dynamisch, elke milliseconde is anders dan de vorige of de volgende.
 • Het moet anders
  Je hebt al heel lang het gevoel dat het anders moet. Maar je bent niet schuldig aan dat gevoel, omdat je niet weet hoe je op de juiste manier met je eigen angstsysteem moet omgaan. Vanaf je geboorte heb je het simpelweg verkeerd aangeleerd door je opvoeders. En deze verkeerde manier wordt bewust in stand gehouden door de maatschappij, omdat angst verkoopt.

  Het is uitermate commercieel; het verkoopt films, boeken, kranten en nieuws. Het verkoopt advies van psychologen, psychiaters en coaches. Bovendien is het erg lucratief om symptoombestrijding via medicatie van de farmaceutische sector in stand te houden, waar enorme omzetten mee worden behaald.

Je wilt ‘het’ oplossen, maar ‘iets’ staat in de weg

 1. Je weet zelf niet zo goed wat je precies moet doen om het angstgevoel te veranderen
 2. Je komt al een tijd bij een psycholoog of een coach en er verandert structureel niet echt veel
 3. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat en je durft er niet heel gemakkelijk over te praten

Bovenstaande maakt het creëren van je juiste zelfbeeld een verwarrende, vooral vermoeiende en soms enge en lange zoektocht. Het gevolg: je komt in een eindeloze negatieve cirkel terecht en er verandert helemaal niets.

Maar er is hoop. SHIN bestaat! Wij helpen mensen met een overmatige verkeerde angstfocus.

Shin course decorative image

SHIN

 • Wij helpen je in ons cursusmodel om jouw angstsysteem te begrijpen vanuit de juiste biologische functie(s)
 • We laten je het pad zien naar een normaal, rustig, stabiel leven
 • We geven je in de cursus technieken, ervaringen, experimenten, tools en handvatten mee, om meer controle en houvast te krijgen over je gevoelssysteem
 • Wij leren je dat de uitkomst van de werking van jouw angstsysteem geen negatieve stress hoeft te zijn

Wij bieden alles wat je nodig hebt, van begin tot eind, om de meester te worden van de juiste toepassing en werking van jouw biologische angstsysteem. Als je angst op de juiste manier benut, zal het altijd je bondgenoot en beschermer zijn. Het is je stille metgezel, die altijd toekijkt hoe je jouw leven op de beste en veiligste manier kunt leiden.

Als je ook wilt afrekenen met het idee dat angst per definitie negatief is, meld je dan aan voor onze periodieke ‘Rond-De-Tafel’ sessies met diverse thema’s. Hier ontmoet je andere lotgenoten die met dezelfde uitdagingen worstelen. Je leert van elkaars mislukkingen, successen en ervaringen.

Scroll naar boven